Прокуратурата разследва шефката на болницата в Радунци
Прокуратурата разследва шефката на болницата в Радунци / DarikNews.bg/архив


Районна прокуратура - Казанлък е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител по сигнал на граждани, за извършени документни престъпления в „Специализирана болница за долекуване и продължително лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания и рехабилитация - Радунци- ЕООД ", от управителя на дружеството д-р Маргарита Йонкова.

Сигналът, в който се сочат данни за прояви на корупция при усвояване на средства за ремонт на болничното заведение, който не е извършен, е изпратен до Областна администрация Стара Загора с вх. №94-00-1139/12.07.2011 г. В него се излагат твърдения за извършване на нерегламентирани и незаконни действия по отношение на имущество, собственост на болницата при неговото отдаване, както и събиране на суми от наематели на жилища за подготовка на процедура за тяхната продажба на наемателите им от д-р Йонкова, в качеството й на управител и представляващ дружеството.

За посочените нарушения и прояви на корупция гражданите сезират и Министерството на здравеопазването. Извършената проверка от Регионалната здравна инспекция Стара Загора не потвърждава изложените в сигнала твърдения за незаконни действия и злоупотреба със служебно положение.

Гражданите са сезирали и Районна прокуратура - Казанлък, Полицейски участък - Мъглиж и РПУ- Казанлък, но не са получили отговор на подадените жалби.

Сигналът е разгледан на проведеното на 14 юли 2011 г. на редовно заседание на Областния обществен съвет за противодействие на корупцията с председател областният управител Йордан Николов. По решение на членовете на ООСПК сигналът е изпратен за извършване на проверка до Районна прокуратура Казанлък.