Районна прокуратура-Стара Загора протестира мярката домашен арест за 18-годишния шофьор, предизвикал тежка катастрофа в Стара Загора.

На 1 октомври, при управление на БМВ, той помете три жени на ул. „Христина Морфова“. Тежко пострада 23-годишна жена, която изгуби единия си крак, пострадаха още две жени.

На 5 октомври Районна прокуратура-Стара Загора внесе искане младежът да остане за постоянно в ареста, но съдът определи „домашен арест“.

Освободиха под домашен арест ученика, помел с кола три жени в Стара Загора (СНИМКИ)

Районна прокуратура-Стара Загора смята, че  при налагането на по-лека мярка за неотклонение първоинстанционният съд не е взел предвид всички факти и обстоятелства по делото, както и по-високата степен на обществена опасност на извършеното деяние.

Николай е управлявал автомобила с несъобразена скорост при навлизане в кръгово кръстовище, като е увеличил без причина скоростта при излизане, изгубил е контрол над превозното средство и е причинил телесни повреди на трима пешеходци.

В период от четири месеца от придобиването на правоспособност да управлява МПС, той има и две констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата, което е предпоставка за опасността да извърши друго престъпление.

Протестът на Районна прокуратура-Стара Загора е внесен чрез Районен съд до Окръжен съд-Стара Загора за разглеждане на делото.

По предложение на наблюдаващия прокурор, делото е възложено за разследване на следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура-Стара Загора поради фактическата му и правна сложност.
 
Районна прокуратура -Стара Загора