Професор Холостова: Социалната политика на България е насочена към хората
Професор Холостова: Социалната политика на България е насочена към хората / netinfo
Социалната политика на България е направена така, че да помага на хората, особено на тези, които в даден момент от живота си нямат възможност да се погрижат за себе си сами. Използваме този подход и в Русия. Това каза в Стара Загора  заместник-министърът в Министерството на социалната защита в Московска област професор Евдокия Холостова.

Според нея напълно естествено е двете страни да се учат една от друга, тъй като те "отдавна са свързани с дълбоко приятелство и сътрудничество".

"Основната цел на социалната политика в Русия е да помага на хората да намерят собственото си място в обществото и да живеят достойно. Държим гражданите на Русия да водят достоен живот и се стремим да създадем необходимите условия", каза професор Холостова.

"Достоен живот означава хората да  вземат нормална работна заплата и пенсия, да имат възможност да отглеждат и възпитават спокойно децата си."

Заместник-министърът в Министерството на социалната защита в Московска област професор Евдокия Холостова е на работно посещение в Стара Загора.