Професионалната гимназия в Мъглиж стана на 45 г.
Професионалната гимназия в Мъглиж стана на 45 г. / Светла Тенева

45-годишния си рожден ден отпразнува с пищно тържество професионалната гимназия по селско стопанство "Гео Милев" в Мъглиж.

От основаването на гимназията до момента в учебното заведение са получили дипломи над 5 хиляди специалисти, днес гимназията обучава 270 ученици  в редовна форма и над 100 в задочна форма на обучение.

През изминалите три години възпитаниците на учебното заведение, които са получили квалификация за правоспособност на земеделската и горска техника са над 600, отчете пред гостите в препълнения салон на местното читалище директорът на гимназията инженер Татяна Стоева.

Сред най-авторитетните събития от историята на бившия техникум е построяването на второ общежитие през 1976 г., международното сътрудничество и обучението на чужденци от Виетнам и Афганистан, както и ордена "Кирил и Методий" първа степен, с който техникумът е отличен през 1987-ма година, стана ясно от филмова презентация, дело на преподавателя Петко Танев, с ценни моменти за гимназията от преди и сега.

Гимназията получи поздравителни адреси от Министерството на земеделието и горите, Областна администрация, РУГ, Държавно лестничейство - Мъглиж, Регионален инспекторат по образование, от училищата в региона и от много приятели на учебното заведение в Мъглиж.

Сред многобройните цветя и подаръци за гимназията - юбиляр е и иконата на Свети Иван Рилски, която е подарък от девическия манастир "Свети Николай Мирликлийски Чудотворец" в Мъглиж.

Най-добрите преподаватели в историята на учебното заведение бяха отличени със специални награди.