Приключва футболния турнир в подкрепа на Вики
Приключва футболния турнир в подкрепа на Вики / Община Стара Загора, архив

Новата спортна зала „Иван Вазов" е домакин на благотворителен футболен турнир в подкрепа на 12-месечната Виктория Христова от Пловдив. Проявата приключва днес като финалните двубои ще се играят около 16,00 часа. Преди това в програмата са планирани няколко демонстративни срещи, както и концерт, в който ще се включи Стела от първото издание на музикалната надпревара „Х фактор".

Входът за желаещите да наблюдават турнира е 2 лева. Събраните средства, ще бъдат дарени на семейството на Вики, което днес ще присъства в залата. Те ще получат и средствата от специално поставените на различни места в Стара Загора кутии.

По сметка пък ще бъдат преведени средствата, дарени от 16-те отбора, участници в благотворителния турнир. Всеки от тях предостави по 150 лева за лечение на момиченцето.

Вики се бори с тумор, който засяга очните нерви и единственото възможно лечение е химиотерапия, последвана от лъчетерапия.

Семейството е избрало клиника в Германия, а първоначално необходимата им сума е 113 000 евро. До момента събраните средства са 83 000 евро.

Турнирът е втората благотворителна изява в Стара Загора в подкрепа на Вики. Първата бе под формата на демонстративен двубой, в който участие взе и кметът на община Стара Загора Живко Тодоров. Срещата се състоя на 29 декември миналата година.