Приключи кампанията Хвани ме, ако можеш
Приключи кампанията Хвани ме, ако можеш / Dariknews.bg, архив

Областният председател на ПП "Български демократичен център" Янко Янков обяви край на кампанията "Хвани ме, ако можеш", при която всеки гражданин, заснел него или друг общественик или местен политик в нарушение на Закона за движение по пътищата, получи парична награда.

Кампанията стартира в началото на юли като за този период са изпратени много снимки, показващи неспазване на правилата за движение. Сред най-честите нарушения са неправилно паркиране в близост до автобусна спирка, неправилно паркиране пред сградата на Областна администрация, незаплащане на зелена зона и използване на служебна карта и други.

Двама души успяха да заснемат в нарушение и областния лидер на БДЦ Янко Янков. По желание на авторите на снимките наградата им от по 1000 лева бе дарена за благотворителност. Средствата бяха преведени по сметка за лечението на болно дете от София и на старозагорката Моника Михайлова.

"Политиците трябва да дават пример на обществото, а не да се възползват от положението си. Желанието ми бе чрез личен пример и при опасността да бъдат снимани, да намаля арогантното поведение на пътя на някои колеги. Всеки, който шофира допуска грешки, но трябва да се спре с показността.

Надявам се, че тази кампания ще засили вниманието на всички по отношение на правилното и безопасно шофиране, а това от своя страна ще намали нелепите инциденти, които се случват по пътищата", коментира Янко Янков.