Пренасочват товарните автомобили, движещи се по пътя София-Бургас
Пренасочват товарните автомобили, движещи се по пътя София-Бургас / DarikNews.bg, архив

С цел облекчаване движението на леки автомобили и автобуси по натоварените пътни артерии към Черноморието от днес се въвежда отклоняване на движението на товарните автомобили с тегло над 3,5 по път ІІ-66 в участъка Стара Загора - Нова Загора - Сливен.

До 15 септември ежедневно от 06.00 до 22 ч. товарните автомобили, движещи се по направление София - Бургас ще се пренасочват от етапната връзка на автомагистрала "Тракия" с път І-5 по път І-5 (Стара Загора - Казанлък) и от пътен възел Мъглиж - по път І-6 (подбалканския път) към Сливен.

Монтирана е съответната вертикална пътна сигнализация, която указва на водачите на товарни автомобили новата организация на движението и екипи на сектор "Пътна полиция" - Стара Загора ежедневно упражняват засилен пътен контрол за гарантиране на спазването й.

От пътна полиция препоръчват на водачите на МПС да се съобразяват с натовареността и състоянието на пътищата по временния маршрут и да спазват указаните ограничения на скоростта.

От пресцентъра на МВР напомнят, че при температура на въздуха над 35 градуса по Целзий е забранено движението на товарни автомобили с обща маса над 20 т по републиканската пътна мрежа за времето от 13 до 21 ч. По време на действието на забраната, следва да се изчаква на подходящи места извън пътното платно.