Посрещат 13-та рота в Казанлък
Посрещат 13-та рота в Казанлък / Областна администрация

13-та рота, завърнала от участие в операция на Международните сили за поддържане сигурността в Афганистан-ISAF, ще бъде тържествено посрещната в Казанлък. Военнослужещите са 300 души от 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово, всички са от военните формирования в Казанлък. Церемонията по посрещането на ротата е утре, 26 март от 11.30 часа пред хотел „Казанлък".

Очаква се рейнджърите да бъдат посрещнати от служебния премиер Марин Райков и министъра на отбраната в служебния кабинет Тодор Тагарев. Ще присъстват още началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов, командващият на Сухопътните войски на БА ген. Нейко Ненов, бригаден генерал Димитър Шивиков, командир на 61 Стрямска механизирана бригада, и др. висши военни, много граждани и близки на рейнджърите. Кметът на община Казанлък Галина Стоянова ще посрещне и поздрави военните, участвали в мисията в Афганистан.

На 4 септември 2012 г. от центъра на Казанлък с военен ритуал бе изпратен настоящия контингент от Българската армия за охрана на вътрешната зона на летище „Кандахар". В състава на българския контингент имаше и 11 дами. 79% от военните в ротата вече са участвали и в други мисии. 13-та охранителна рота бе част от операцията на международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан - ISAF, като голяма част от войниците са от Казанлък.