Подпалиха пикап  „Нисан Фронтиер”
Подпалиха пикап „Нисан Фронтиер” / netinfo

Неизвестни подпалиха пикап „Нисан Фронтиер" на метри от бившия отрезвител в Стара Загора. Колата е собственост на фирма, стопанисваща малко заведение „Мираж", до което се намирала по време на инцидента. Отънят е унищожил напълно автомобила, който не е застрахован. Пожарът е засегнал частично и паркиран в съседство „Опел Вектра".

Инцидентът станал около два часа след полунощ. Автомобилът бил паркиран на ул. „Христо Ботев" 124 в съседство с училище „Иван Вазов" и бившия отрезвител. В жилищен блок на адреса живеят Красимир и Николай Киреви - баща и син, които са собственици на заведение „Мираж" и на автомобила. Синът разбрал, че колата им гори от обаждане на съсед. Бил на центъра на града и когато се прибрал, пожарникарите били вече изгасили огъня.

Подпалиха пикап  Нисан Фронтиер
netinfo

Преди да драснат клечката подпалвачите са залели автомобила с бензин или нафта, чиито следи ясно личат край нея. При огледа е установено, че пожарът е възникнал след запалване на предната лява част, лявата гума и вътрешноста на джипа. Огънят изпепелил автомобила напълно. От пожара е обгорен частично в предната дясна част - броня, фар и калник, и паркиран в близост до нисана лек автомобил "Опел Вектра".

Николай Кирев няма никаква представа кой може да е извършителят. Не е получавал заплахи. Твърди, че дългове има само към банка.

Негов възрастен съсед обаче има теория по въпроса с палежите в България. „Палят хубави коли, защото отмъщават на богатите. Сега ще запалят много коли. Ще видите какво ще става по Нова година", прогнозира 85-годишният Атанас Иванов.