КОЦ
КОЦ / netinfo
Аптека, Клинична лаборатория и Дневен стационар на стойност 260 000 лева бяха открити в Комплексния онкологичен център- Стара Загора. Управителят д-р Петьо Чилингиров припомни, че част от втория етаж на старата сграда на Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания беше предоставена  на  онкоцентъра, след решение на Общинския за строително ремонтни дейности. Проектът за реконструкция е финансиран от общината с 10 000 лева.

Чрез топла връзка Клиничната лаборатория, аптеката и Дневният стационар в КОЦ са свързани с  откритото преди 4 години към центъра ново модерно отделение за лъчеление на онкологични заболявания, в което се лекуват пациенти от почти цяла Южна България.

Следващият етап е закупуването на кибернож и радиохирургия за лечение на онкоболни пациенти, допълни д-р Чилингиров. По думите му, новата база предоставя по-добри условия за работа на персонала и обслужване на пациентите.

„Имаме изключително положителен пример как се създава атмосфера и се ангажират всички институции да бъдат в съзвучие с необходимостите. Зад всичко това стои един изключителен мениджърски екип“, каза по време на тържественото откриване зам.-кметът Иванка Сотирова
 
Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан отслужи водосвет на пребазираните болнични придобивки. В официалното откриване и освещаване на помещенията участваха областният управител Гергана Микова, председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, зам.- кметовете Красимира Чахова и Янчо Калоянов, секретарят на общината Делян Иванов
 
Към КОЦ преди 4 години беше открито новото модерно отделение за лъчеление на онкологични заболявания, оборудвано с мултимодален линеен ускорител от най-ново поколение, изградено със средства по ОП „Регионално развитие", на стойност 6,6 млн. лв.