Пак обсъждат закриването на пазара зад Енергото
Пак обсъждат закриването на пазара зад Енергото / Dariknews.bg,архив

Пазарът за зеленчуци и плодове, който се намира зад Енергоразпределение, да бъде закрит. Предложението ще се разгледа на предстоящата сесия на Общинския съвет, която ще се проведе на 28 юли.

Пазарът е открит на 6 април 2006 година. На територията му са разположени 80 търговски маси за селскостопанска продукция и 15 за нехранителни стоки. През годините интересът към този пазар намаля-към настоящия момент са заети 13 търговски маси за селскостопанска продукция и 3 за нехранителни стоки, което е приблизително 16 % от капацитета на целия пазар. Разходите за поддръжка /ел.енергия, вода, работни заплати и текущи ремонти/ са постоянни и превишават постъпващите приходи в общинския бюджет и могат да се квалифицират като неоправдани, а пазарът неефективен, е записано в мотивите на предложението.

С цел запазване на социалния ефект от дейността на този пазар на наемателите ще бъде предложена подходяща търговска площ в района.

Преди три години заседателите не обсъдиха подобно предложение, т.к. точката за премахването на пазара, бе оттеглена от дневния ред на сесията.