Отново женски футбол в Стара Загора
Отново женски футбол в Стара Загора / netinfo
За трети пореден път в града на липите се провежда международния женски турнир по футбол за купата на Стара Загора. Домакин на проявата е Женски футболен клуб  Берое и в частност неговия президент Стоян Чардаклиев.Съорганизатори са Общината и регионалното представителство на БФС.

Турнирът е и част от програмата по честванията на денят на Стара Загора 5-ти октомври.

За разлика от миналата година този път за купата на града ще претендират само три тима- турският Дювенджилер Люлебургаз, българският Вихрен Сандански и домакините от Берое.

Кметът професор Светлин Танчев ще открие турнира на 3-октомври на стадион Берое а след церемонията стартира и самото състезание, като първи на полето ще излязат съставите на Дювенджилер и Вихрен. Ден по късно футболистките на Берое ще играят на терена в квартал ”Колю Ганчев”  срещу Вихрен,  а в последния ден- 5-ти октомври, когато е и закриването на надпреварата, един срещу друг ще застанат Берое и  тима от Люлебургаз - този двубой също ще се играе на стадиона под Аязмото.

Освен предвидените купи за първо второ и трето място,  организаторите са приготвили награди и в  различни  индивидуални класации - съответно за най добър вратар, бранител, полузащитник и нападател на турнира.

Ректорът на Националната спортна академия Лъчезар Димитров ще закрие турнира в 12:30 на обяд на 5-ти октомври.

Междувремено стана ясно, че първеството по футбол при жените стартира на 12-ти октомври.  ЖФК Берое е домакин в първите два мача - срещу тимовете на Ботев Пд и Гранд хотел Варна.