Отново задържаха мнимия лекар Евгени Коцев

Сложиха белезници на момче заради цигара с марихуана
Сложиха белезници на момче заради цигара с марихуана / DarikNews.bg, архив

По искане на Районна прокуратура –Стара Загора съдът взе постоянна мярка „Задържане под стража“ спрямо 48-годишния Евгени Коцев, който практикувал повторно лекарска професия без правоспособност.

Мъжът е многократно осъждан за престъпления от общ характер, като са му налагани различни по вид и размер наказания, в това число и ефективно „лишаване от свобода“. Обвиняемият бил осъждан за извършени от него престъпления по чл.324 от НК през 2009 г. и през 2011 години.

Коцев е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че през периода от месец септември 2018 година до началото на юни в Стара Загора, в условията на продължавано престъпление упражнявал професията на лекар, без да притежава за това съответната правоспособност, като деянието е извършено в условията на повторност. 48-годишният, който завършил висше образование за медицински специалист,  живеел в старозагорския квартал „Лозенец”. Мъжът би безработен и за да си осигури доходи практикувал професията на джи пи. Обособил помещение като лекарски кабинет, в което приемал болни пациенти, предписвал и назначавал лечение, издавал съответни медицински документи.

Районен съд –Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Евгени Коцев е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – гр.Стара Загора.