Заловиха мним лекар в Стара Загора
Заловиха мним лекар в Стара Загора / МВР Стара Загора
Заловиха мним лекар в Стара Загора
39085
Заловиха мним лекар в Стара Загора
  • Заловиха мним лекар в Стара Загора

Полицията арестува мним доктор в Стара Загора, който практикувал лекарската професия в ромския квартал „Лозенец". 39-годишният Евгени Косев наел квартира в квартала, която обзавел като медицински кабинет и в нея приемал граждани, на които взимал потребителска такса. В продължителен период от време извършвал медицински прегледи, манипулации и дори визити по домовете на стотици "пациенти", без да притежава необходимата правоспособност и квалификация.

Информацията за мнимия лекар става известна след като в Спешния център в Стара Загора е постъпил възрастен мъж в особено тежко състояние. Синът на болния е заявил, че баща му е бил лекуван от лекар с кабинет в кв. "Лозенец".

Евгени Косев е практикувал е професията, като изписвал лекарства, изготвял направления, болнични листове и рецепти.

Проверка на Дарик установи, че в Регионалната здравноосигурителна каса не са постъпвали медицински документи. По непотвърдена информация Косев преди време е бил действащ лекар във Втора поликлиника в Стара Загора.

С постановление на Районна прокуратура мнимият лекар е задържан за 72 часа. Установено е, че той е осъждан и преди за подобна дейност.

Други новини от Стара Загора