Отново напрежение между анестезиолози и директор
Отново напрежение между анестезиолози и директор / DarikNews.bg

Заповедта за новосъздадената вчера Клиника по анестезиология и активно лечение при МБАЛ "Проф. Д-р Стоян Киркович" АД Стара Загора не премина без сътресение. Към момента заповедта за сливането на двете болнични структури и съответно заемане на работно място в новата клиника, са подписали едва десет души от бившата университетска клиника по анестезиология. За да функционира нормално болницата са необходими 30 лекари-анестезиолози.

Анестезиолизите от ОАИЛ в Стара Загора няма да подпишат заповедта на изпълнителния директор на болничния комплекс д-р Петър Атанасов. Това коментира досегашният началник на отделението д-р Атанас Бадов.

Отново напрежение между анестезиолози и директор
netinfo

„Сигурен съм, че никой няма да подпише заповедта си за преназначаване или командироване. Не сме виждали щатно разписание и аз нямам представа днес къде ще работя, защото виждам само една заповед за командировка. Считам, че е било необходимо да бъда уведомен още вчера, когато дори помолих колегите да останат да работят, въпреки издадената заповед за командировка. Един директор би трябвало да знае, че това е грубо нарушение на закона", обясни д-р Бадов.

По думите на изп. Директор д-р Петър Атанасов промените са съобразени с изискванията на Здравното министерство и болницата ще функционира нормално. „Няма никаква драма. Ще направим всичко възможно всичко да премине гладко".