/ netinfo
71-годишен мъж е с комоцио, множество травми и счупване на подбедрицата на крака, след като върху него се срути част от варовиковата облицовка на сградата на ДКЦ-Поликлиника в Казанлък. Инцидентът е станал малко след 11 часа, докато мъжът стоял на пейката. Настанен е в старозагорската болница,  без пряка опасност за живота. Мястото на инцидента е оградено и се охранява от полицията, като все още стоят кървавите следи от пострадалия.

инцидент ДКЦ
netinfo


Сградата на общинската Поликлиника в Казанлък е построена в края на 70-те години на миналия век и на практика не й е правен основен ремонт. Към момента е със странен от юридическа гледна точка статут, за който отдавна юристи от Общинския съвет настояват да се изясни и изчисти като казус. На практика сградата на ДКЦ-то е общинска, но при учредяването на ДКЦ-Поликлиника тя е остойностена и включена в капитала на търговското дружество, като сума от порядъка на 265 хиляди лева, които на практика не са плащани.
 
Според Сергей Тончев, който е началник отдел "Общинска собственост" в Община Казанлък, отговорността за сградата и нейното състояние е на ДКЦ-Поликлиника, тъй като тя е част от неговия капитал и съгласно Закона за общинската собственост именно ДКЦ-то носи отговорност за нейното състояние.
 
На няколко пъти са провеждани през тази и миналата година регулярни срещи с управата на здравното заведение и Общината по повод нуждата от ремонтни дейности по сградата, но тази година те не са били включени в списъка с такива. Приоритет е даден на най- голямото общинско училище, а ремонтът на ДКЦ-то е оставен за следващата година.

инцидент ДКЦ
netinfo


С подобен статут е и сградата на друго здравно заведение в Казанлък- Общинската болница. И на двете търговски дружества принципал е Общинския съвет в Казанлък. Той е органът, който избира и утвърждава техните управители.
 
Сградата на ДКЦ 1-Поликлиника на два пъти е била включвана в последните няколко години в програма за саниране към Националния Доверителен екомфонд, като бенецифиент е Общината. Защо обаче и по какви причини тя не е била одобрена за саниране, не е ясно.

инцидент
netinfo


За инцидента ще се образува досъдебно производство, в хода на което ще се изяснят всички спорни моменти. Потърпевшият ще търси правата си.