отличие
отличие
Инспектор Велизар Михов от Районна служба ПБЗН – Казанлък е победител в раздел „Контролна дейност“ за ръководни, експертни и изпълнителски длъжности в конкурса Пожарникар на годината. 

Инсп. Михов осъществява ефективен държавен противопожарен контрол и превантивна дейност в специфичен участък. През изминалата година е извършил 74 контролни и 66 тематични проверки. Има съществен принос за превантивната дейност на РСПБЗН – Казанлък. Успешно работи с деца от местните училища и детски градини. Инспектор Михов при необходимост се включва и като оперативен служител – през лятото на 2019 г. той участва в ликвидиране на няколко горски пожара.

Директорът на Дома за медико-социални грижи в Стара Загора д-р Георги Узунов и д-р Юлиан Илчев се награждават за успешно проведената евакуация на 30 деца от Дома за медико-социални грижи за деца в град Стара Загора. Животът и здравето на децата са били застрашени при пожар в борова гора на 31-ви август.

Титлата пожарникар на 2019 година получи Тошко Бързилов, дългогодишен ръководител на Националния оперативен център на ГДПБЗН. В своята кариера той е награждаван многократно от министъра на вътрешните работи и е носител на трите степени на почетния знак на МВР, както и на отличието „За доблест и заслуги“ – I степен.