Откриват фитнес площадка в Стара Загора
Откриват фитнес площадка в Стара Загора / Община Стара Загора

На 13 февруари от 12.00 ч. кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров ще открие площадка за фитнес на открито в парк „Тракия".

Проектът се осъществява с помощта на Обществен дарителски фонд - Стара Загора и Фондация „Работилница за граждански инициативи" по фонд „Социални иновации" с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България".

Част от средствата за площадката бяха набрани чрез благотворително масово бягане под наслов „Стара Загора, най-спортният град в България". Фитнесът на открито включва различни спортни уреди, подходящи за хора от всички възрасти, включително и за хора с увреждания. Площадката е добра алтернатива за младежите, както и за хора, за които залите по една или друга причина са недостъпни или непривлекателни, твърдят инициаторите на събитието от Спортен клуб по лека атлетика „Берое".

През юли 2012 г. в Стара Загора официално бе открита най-голямата и модерна у нас и на Балканите фитнес площадка на открито, съвместна инициатива на Община Стара Загора и „Мини Марица изток" ЕАД. Тя е разположена на обща площ 681 кв. м. в парк „М.М.Кусев" и е на стойност 83 000 лв.