Организират пролетното почистване на Стара Загора
Организират пролетното почистване на Стара Загора / община Стара Загора

На 26 и 27 април ще се проведе тази година пролетното почистване на Стара Загора. Необходимите за това торби за смет, ръкавици и работна сила ще бъдат осигурени от община Стара Загора. От там са приготвили общо 25 000 бр. чували и 20 000 бр. ръкавици. Още 20 000 бр. чували ще бъдат осигурени от фирма „Зауба", която е ангажирана със сметопочистването на територията на общината.

По традиция в почистването ще се включат всички служители на общинска администрация, работниците от звено „Чистота" към общината и звено „Благоустрояване и озеленяване".

Всички културни институции и училища ще бъдат поканени да вземат участие в пролетното почистване, като за първи път тази година общината ще осигури награда за училището, което се е включило най-активно в кампанията.

Служители на Община Стара Загора изготвят графиците с участниците и местата за почистване. Кампанията по традиция ще стартира с почистване на територията на Парк Бранителите на Стара Загора.

Гражданите и институциите могат да заявят по телефона или на място в съответното административно бюро, необходимите им чували и ръкавици, както и мястото, където ще почистват. Служителите в административните бюра ще бъдат на разположение всеки ден, включително на 26 и 27 април.