Чирпан
Чирпан / ПП ГЕРБ
Община Чирпан, Министерството на земеделието, храните и горите и Министерство на финансите подписаха тристранно споразумение, с което на местната администрация се опрощават 80% (6,340 млн. лева) от главницата по наложена санкция от Държавен фонд „Земеделие“.

Санкцията е за проект за изграждане на водопроводна мрежа в селата Гита, Зетьово и Свобода, чието изпълнение не отговаря на критериите и е от 2016 година, по време на мандата на кмета на БСП Кичка Петкова.

„Благодарение на споразумението спира начисляване на лихви, които на месец са в размер на 60 000 лева. Водим разговори и Националната агенция за приходите за разсрочено плащане на натрупаните лихви и ДДС в размер на 2,3 млн. лева.

След като изчистим финансовото бреме, което наследихме, Община Чирпан ще бъде извадена от списъка на длъжниците на бюджета и ще може да кандидатства за европейско финансиране през следващия програмен период“, съобщи кметът на Чирпан Ивайло Крачолов. Той допълни, че новото общинско ръководство работи в синхрон с Общинския съвет и получава голяма подкрепа за изпълнението на програмата си от Емил Христов, кмета на Стара Загора Живко Тодоров и Пламен Йорданов.

 „Подписването на тристранното споразумение е от голяма полза за всички граждани на Чирпан, защото оттук нататък Общината ще може да кандидатства за европейско финансиране. Затова с народния представител Емил Христов и с кмета положихме много усилия. Това беше и основното ни предизборно обещание, че имаме план как за една година да решим проблема с наложената финансова санкция.

Това е начинът, по който нашият екип работи и ще продължи да следва – прагматизъм, реални действия, конкретика и ясна програма“, заяви областният координатор на ГЕРБ – Стара Загора Пламен Йорданов.