Оценката на „Зауба” ясна след заседание на щаба
Оценката на „Зауба” ясна след заседание на щаба / Dariknews.bg, архив

„Пътните артерии в града още вчера бяха проходими, разбира се, при зимни условия. Днес основните улици са изчистени перфектно, до асфалт". Така кметът Живко Тодоров коментира зимната обстановка в общината след падналия вчера сняг.

Тодоров потвърди, че от ранните часове на деня служители от фирма „Зауба" почистват и тротоарите. „Обстановката вече се нормализира. Сигурен съм, че до края на деня няма да има проблеми с проходимостта и на тротоарите, защото навън са и наши общински служители, които се включват в разчистването и посипват със сол все още заснежените участъци. Представители на общинския инспекторат ще обиколят местата, които са непочистени и ще санкционира виновните за това

Вчера проблеми имаше в някои села заради обледявания, както и в кв. „Три чучура-север". Доста са сигналите за непочистени малки улици, но там е невъзможно да премине почистваща техника заради неправилно паркираните автомобили.

Оценка за работата на фирмата не мога да дам наизуст. Кои са слабостите на "Зауба" ще стане ясно след заседание на щаба, който контролира дейностите по зимното поддържане", информира Тодоров.

Той потвърди, че фирмата за зимното поддържане в града е изпълнила ангажимента си и е поставила GPS-устройства на камионите. „Това улеснява нашия контрол. Лично аз вчера наблюдавах техниката чрез онлайн системата".

Старозагорските улици са третирани с магнезиеви смеси, които разтапят снега и не вредят на асфалта.

Днес и утре „Зелената зона" ще бъде безплатна за всички шофьори.