Общината в Казанлък все още без бюджет
Общината в Казанлък все още без бюджет / netinfo

Редовно заседание на Общинския съвет на Казанлък се провежда днес.

То започва в 17 часа в зала „Инфра”. 

На него съветниците ще дискутират на първо четене бюджетната проекто -рамка на общината за тази година.

Въпреки че е краят на април, до момента общината в Казанлък няма приет бюджет за настоящата година.

Закъснението е прецедент в историята на общината.

Според специалистите, поне още седмица община Казанлък няма да има официален  финансов документ, тъй като предстоят още дискусии между първото и второ четене. 

Съгласно закона за бюджета, до 14-ти февруари общините в България  трябваше да имат приет бюджет.

 Закъснението нарежда общината сред единиците общини в страната, които почти до началото на май са без официална –план сметка. 

Заради  късното обсъждане на бюджета  се забавят различни процедури по провеждането на обществени поръчки.

 Късното приемане на бюджета на община Казанлък стана повод за размяна  на различни упреци между представители на местната законодателна и изпълнителна власт. 

 В работата на Съвета днес и в дискусиите по приемането на бюджета няма да участва заместник-кметът по финансите на община Казанлък Емил Караниколов. Той е един от двамата представители на партия ГЕРБ в общинското ръководство на Казанлък.

Караниколов ще отсъства от заседанието, тъй като е командирован  от кмета Стефан Дамянов за  участие  в  пролетната сесия на Европейската мрежа за сътрудничество на средно големите градове, която се провежда в унгарския град Надканижа.

Междувременно стана ясно, че  късно снощи е приключила проверката на община Казанлък от страна на Държавен Финансов Контрол.