среща Кобра
среща Кобра / netinfo
С еднократна помощ в размер на 3 500 лева ще подпомогнат дейността и състезателите на Спортен клуб по културизъм „Кобра“. Средствата са осигурени от спонсори, благодарение на кмета Живко Тодоров. Той се срещна със състезателите Габриела Варнова, Драгомира Китанова, Яна Грудова, Румяна  Калоферова и Живко Петров.
 
Габриела Варнова стана вицешампион на Балканското първенство за девойки, има 3-то място на турнир „Пловдив 2018“ девойки и 3-то място на Балканското първенство жени над 169 см . Тя е курсант в Академията на МВР, специалност „Гранична полиция“.
 
Драгомира Китанова, която е крупие-супервайзор, стана вицешампион на турнир „Пловдив 2018“ в категория бикини фитнес до 169 см и е трета на Републиканския шампионат 2017г. категория бикини фитнес до 166см.
 
Яна Грудова, която е икономист по професия,  дебютира на състезателната сцена през април 2018 г. Тя спечели златен медал на  турнир „Пловдив“ в кат. Бикини Мастерс над 35г., сребърен медал в кат. Бикини Фитнес до 160см  и други призови места на международни турнири.
 
Румяна Калоферова спечели бронзов медал при дебюта си в бодибилдинга на турнир „Пловдив 2018“. В срещата не участва Ралица Кашинова,която стана вицешампион в категория "Бикини фитнес" до 164 см на турнир "Пловдив" през тази година, има 6-о място от "Diamond cup Serbia" 2018  и вицешампионска титла от Балканското първенство в Румъния, категория "Бикини фитнес" и др.

СК „Кобра“ е един от най-старите спортни клубове по културизъм в страната и първият в Стара Загора и региона, създаден през 1983 г. от Иван Трифонов. Със свое решение от 2013 г. Общински съвет Стара Загора даде на клуба за ползване имот на ул. "Хаджи Димитър Асенов" 2, като клубът е извършил за своя сметка ремонт и оборудване на помещението.
 
Треньорът Тихомир Трифонов, многократен републикански и балкански шампион по културизъм, представи откритието на клуба Живко Петров, европейски шампион за миналата година, който е убеден, че клубът е в Топ 5 на най-добрите в България. По думите му, не бива да се насажда у младите хора мнението, че  у нас няма условия за развитие на спорт и високи спортни постижения.
 
Трифонов работи със състезатели от цялата страна, но според него намирането на качествени кадри е въпрос на селекция на спортисти с подходяща физика.