Областният управител връчи грамоти на гасили пожара в Сакар планина
Областният управител връчи грамоти на гасили пожара в Сакар планина / Областна администрация

37 грамоти за проявени висок професионализъм и всеотдайност при овладяването и гасенето на пожара, избухнал на 26 юли в Сакар планина, връчи областният управител Недялко Недялков на служители на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението", Втора тунджанска механизирана бригада, „Мини Марица изток" ЕАД, Държавно горско стопанство Стара Загора и доброволци от с. Главан. Церемонията се състоя в заседателната зала на община Гълъбово.

Областният управител изрази задоволство от добрата координация и логистика на екипите от Единната спасителна система на област Стара Загора. Недялко Недялков благодари лично на командира на Втора Тунджанска механизирана дивизия ген. Петър Петров, изказа благодарности на изп. директор на „Мини Марица изток" Евгени Стойков, на директора на ДСГ Стара Загора Севдалина Иванова, на началника на ОУ ПБЗН комисар Стоян Колев, на ръководството на община Гълъбово за своевременните и адекватни действия, предприети от тях за бързо локализиране на горския пожар в Сакар планина.

Областният управител връчи грамоти на гасили пожара в Сакар планина
netinfo

"Без организацията и координацията на областния управител не бихме могли да ангажираме толкова държавни и частни фирми в гасенето на пожара. Благодаря на Недялко Недялков за неговия висок морал, за хъса и куража, който прояви като човек за овладяване на стихиите в нашата община, затова, че денонощно бе сред нас" - заяви зам. кметът на Община Гълъбово Пламен Бараков.

Благодарствено писмо и статуетка на огнеборец получи областният управител от началника на ОУ ПБЗН комисар Стоян Колев.

В благодарствения адрес се казва "Ръководството Ви благодари за навременната намеса и помощ, която ни оказахте за овладяването на пожарите избухнали на 19 и 22 юли в гр. Стара Загора, кв. Лозенец и 26 юли в Сакар планина. Искрено вярваме, че и за в бъдеще ще можем да разчитаме на Вашето съдействие и да работим заедно за безопасността на гражданите на територията на област Стара Загора".