Областният управител прие гости от Военната академия „Г.С.Раковски
Областният управител прие гости от Военната академия „Г.С.Раковски / Общинска администрация - Стара Загора

В Областна администрация Стара Загора се проведе работна среща с представители на Военната академия „Г.С.Раковски" - София. Гостите от Генералщабния курс към факултет Национална сигурност и отбрана изслушаха презентация на тема: „Състав и задачи на Областния съвет по сигурността и Щаба за изпълнение на Областния план за защита при бедствия". Тя беше представена от областния управител Недялко Недялков, който ръководеше срещата.

Секретарят на Областния съвет по сигурността г-н Павлин Радев направи резюме относно дейностите на държавните и общинските институции при организиране на превантивните мерки за недопускане на бедствия и основните задачи, които предстоят пред отбранително-мобилизационната подготовка в областта за разработване на Военновременния план.

Областният управител обобщи, че годишно се извършват минимум четири планирани заседания на Областния съвет по сигурността, като в началото на годината са направени още три изнесени такива. Те са били във връзка с наводненията в с. Обручище и последвалите укрепителни действия на дигата на реката.

Присъстваха още зам.-областният управител Димитър Драчев, секретарят на Областния съвет по сигурността Стара Загора Павлин Радев, комисар Стоян Колев - началник на ОУ ПБЗН Стара Загора, майор Йорданов - оператор в Оперативно отделение към 2-ра лека пехотна бригада Стара Загора и г-н Иван Вълев представител на отдел ОМП към ГД ПБЗН - МВР София.