/ ГЕРБ-Стара Загора
Той призовава младите хора, които са преболедували и не живеят при своите родители, да се включат с доброволен труд в тази тежка ситуация
Пламен Йорданов, областният координатор на ПП ГЕРБ-Стара Загора, стана доброволец в болнично заведение в града след като преболедува COVID-19, съобщиха от партията.

124 души с COVID-19 са приети в УМБАЛ в Стара Загора, разкриват допълнителни легла

„През този период общувах по телефона с доста лекари и осъзнах с какви огромни трудности трябва да се справят
. Нямам медицински познания, но реших, че след като се възстановя мога да помагам по няколко часа на ден, като почиствам и дезинфекцирам стаите и общите помещения в болницата. Разговарям с пациентите, окуражавам ги и им помагам.

Решението да стана доброволец взех бързо, защото още ми е пресен споменът за наводненията в региона през 2013 г. Тогава преустановихме предизборните срещи, защото по същото време бяхме в кампания, и започнахме да помагаме на пострадалите хора в отводняването и почистването на жилищата в различни населени места. Когато сме обединени, можем да се справим с всяка ситуация“, споделя Пламен Йорданов.

„Някой може да каже, че си правя PR и често това е обвинението към онези, които се занимават с политика, но влизат в COVID отделенията, за да помагат. По-лесно е да се делим, но сега не е време за това.

По-важното в случая е с какво реално може да помогнем - не във Фейсбук, не по телефона, а в клиниките, в които всеки ден е като на война. Затова никой не трябва да остава безучастен“, категоричен е областният координатор.

Той призовава младите хора, които са преболедували COVID-19 и не живеят при своите родители, да се включат с доброволен труд в тази тежка ситуация. „Да, работата не е лека, но трябва да се върши.

Разширява се структурата от COVID легла в болница „Тракия“

Обръщам се и към членовете на ГЕРБ-Стара Загора, които пребориха коронавируса, да бъдат солидарни и да помогнат с каквото могат“,
каза още областният координатор на партията в област Стара Загора.

Пламен Йорданов сподели още, че заедно с него са преболедували COVID-19 и негови приятели. Всички са готови да дарят кръвна плазма след като настъпи подходящия за целта период.