Нивото на водата около подстанцията в Гълъбово спадна с 30%
Нивото на водата около подстанцията в Гълъбово спадна с 30% / БГНЕС, архив

Нивото на водата около подстанция Гълъбово е спаднало с около 30 см, но все още няма възможност за започване на действия по укрепване на скъсаната в близост до подстанцията дига на р. Сазлия, съобщиха от Областна администрация - Стара Загора.

12 млн.куб.м. е свободният обем на яз. Копринка. Притокът е 47,45 куб.м, а разходът - 25 куб.м, като в р. Тунджа се изпускат 13,5 куб.м, а по основния канал за към Стара Загора - 12.

Язовирите в област Стара Загора са под преливен ръб, с изключение на яз. Бял кладенец, който прелива технологично в Овчарица и яз. Мусачево - през преливник.

50% от град Гълъбово остава без ток. Въведен е режим на 2 часа. Заради усложнената обстановка в района министърът на вътрешните работи Веселин Вучков ще
сформира Национален кризисен щаб. Заседанието ще се проведе в 13:30 часа в сградата на Общинска администрация Гълъбово.

В щаба ще участват директорът на ГДПБЗН Николай Николов, областният управител на Стара Загора Георги Ранов, заместникът му Маноил Манев, кметът на Гълъбово Николай Тонев, кметът на Раднево д-р Юлиан Илчев, ръководителите на държавни структури на областно ниво, както и представители на ръководствата на дружествата от комплекса „Марица Изток".

В град Раднево 5 възрастни и 5 деца са евакуирани и настанени в МБАЛ Раднево.

Няма вода само в с. Главан, като очакванията са до края на деня водоподаването да бъде възстановено. В селата Пшеничево и Сърнево има изпратени водоноски, защото водата все още не е годна за пиене.

Всички пътища в областта са проходими. Няма затворени пътни участъци.