/ netinfo
До края на месеца комисия от Министерството на културата трябва да реши как да бъдат съхранени откритите артефакти на площада пред общината. При изкопните дейности там бяха намерени гробове от античността и именно тяхното обследване от експерти бави ремонтните дейности.

Няма как да се постави срок, в който те ще бъдат подновени или кога ще приключи цялостния ремонт на площадното пространство, обясни на среща с представители на фб-групите и граждани кметът Живко Тодоров.

Той информира, че след изпратени сигнали в Министерството на регионалното развитие, е направена документална проверка на проектите за Аязмото и пешеходната зона.

Експертите са констатирали, че няма нарушения при проведените обществени поръчки, а действията на общината са законни.

среща
netinfo


В момента в града ни се извършват едновременно няколко ремонта, които създават сериозни неудобства на старозагорци, но има определени срокове, които трябва да бъдат спазени.

В противен случай има вероятност да изгубим финансиране, поясни кметът и обясни, че е необходимо да бъдат постигнати етапните цели, заложени в ОП „Региони в растеж“, за да получим средства за обектите, които не са включени в нея-Станционната градина и Летния театър.

„Често качеството на ремонтните дейности е лошо, налага се т.нар. ремонт на ремонта, което става за сметка на фирмите. Това се дължи на липсата на квалифицирана работна ръка в областта на строителството или на проектантски грешки.

Стремим се да ги отстраняваме, като осъществяваме и сериозен контрол“, разясни Тодоров. Той се ангажира да бъдат предприети по-строги мерки срещу запрашаването на старозагорските улици по време на ремонтите.

ВиК Асоциацията ще получи държавни средства за изграждането на канализация в ромския квартал "Лозенец", която да извежда дъждовните води. Само така ще бъдат предотвратени наводненията в града, увери кметът.