Над 400 военнослужещи със специализирана техника от състава на 61-а механизирана бригада и три вертолета от авиобаза „Крумово“ в продължение на две денонощия участваха в потушаването на пожара в учебен център „Тюлбе“ край Казанлък, съобщиха от Министерство на отбраната.

Министерство на отбраната

Пожарът възниква при действия за обезвреждане и унищожаване на опасни невзривени боеприпаси, намерени от граждани и служители на МВР в частни имоти и обществени места на територията на село Шейново.

Боеприпасите са транспортирани и унищожени от специализиран екип от състава на Втора механизирана бригада на 17 август в района на учебния център.

Пожарът в Казанлък е локализиран

В потушаването на огъня незабавно се включват военнослужещи от 61-а механизирана бригада от район Казанлък, които в продължение на две денонощия се борят с огнената стихия съвместно със служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Държавно Горско стопанство, полиция и доброволци от школата на МВР в града.

Верижни машини от мини „Марица-Изток“ прокарват просеки, за да изолират пожара и да не се допусне неговото разпространение в труднопроходимия терен.

Министерство на отбраната

С действията си всички участници в овладяването на огнената стихия успяват да осигурят безопасността на хората, които живеят в близост до полигона, както и да подсигурят неразпространението на пожара по различни фронтове.

Благодарение на бързата и адекватна реакция на всички не бяха допуснати инциденти, които да доведат до нараняване на хора.