Пожарът край Казанлък прехвърли Подбалканския път и достигна в близост до село Черганово, след като огънят се разгоря отново заради промяна в посоката на вятъра, съобщи БТА. 

В близост се намира и противоградна площадка. От нея е демонтирана цялата взривоопасна техника, каза Йордан Йорданов, началник на техническия отдел към Регионалната дирекция за борба с градушките. Той обясни, че техниката ще бъде върната след няколко дни с оглед максимална безопасност. 

Пътят е отворен за движение, шофира се с повишено внимание. 

Продължава гасенето на пожара, който възникна вчера на полигона „Тюлбето“. На място има специализирана техника, пожарникари, военнослужещиХеликоптер Ми-17 от 24-а авиобаза Крумово повторно се включи в гасенето на огъня. Машината е излетяла в 15:10 ч. и извършва гасене на огъня от въздуха.

пожар тюлбето
БГНЕС

Вчера от Министерство на отбраната (МО) съобщиха, че пожарът е възникнал на учебен полигон "Тюлбето" при обезвреждане на невзривени боеприпаси. 

"Специализиран екип от състава на Втора механизирана бригада е задействан със задача да класифицира и унищожи невзривени боеприпаси, открити в землището на село Шейново. На място военнослужещите откриват 14 боеприпаса, различни по вид: две 120 мм осколочно фугасни стоманени мини, пет 82 мм осколочно фугасни мини, четири 60 мм мини, два изстрела за ръчен противотанков гранатомет и един изстрел за стационарен противотанков гранатомет. Боеприпасите са иззети и транспортирани за унищожаване при спазване на всички мерки за безопасност. При унищожаването на боеприпасите на полигон „Тюлбето“ възниква пожар, който се разраства в рамките на полигона заради силния вятър и сухите треви", посочиха от МО.
пресцентър МО, БТА