Локализиран е пожарът, пламнал вчера в района на полигон „Тюлбето“ в землището на Казанлък, съобщиха от Министерство на отбраната.

Тежка нощ в Казанлък: Борбата с огъня продължава, има изгорели къщи (ВИДЕО)

Военнослужещи и техника от Сухопътните войски продължават да участват в гасенето по искане на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

На място 114 военнослужещи с осем машини от 61-ва Стрямска механизирана бригада, район Казанлък, оказват съдействие на служителите на пожарната. Взети са всички мерки и няма опасност пожарът да се приближи до складове с боеприпаси.  

DarikNews.bg

Два хеликоптера Ми-17 с екипажи от 24-а авиобаза Крумово участваха в гасенето на пожара между 07:30 и 10:30 часа тази сутрин.

След като пожарът е овладян и не е необходимо повече гасене от въздуха, машините се завърнаха в района на авиобазата. Военнослужещите и техниката остават в готовност да реагират при необходимост.

Вчера следобед от 15:00 до 23:00 часа в борбата за овладяване на огъня участваха 313 военнослужещи с техника от 61-ва бригада. Хеликоптер Ми-17 извърши 20 водохвърляния от въздуха в района на пожара между 17:00 и 20:00 часа.