ретро автомобил
ретро автомобил / община Стара Загора
Ретро парад Стара Загора тази година ще събере за 17-ти път на едно място класиките в моторните превозни средства. На 3 октомври в парк „Артилерийски“, ще бъдат показани над 170 символа на различни автомобилни епохи.
 
Очаква се един от най-впечатляващите участници да бъде рядък спортен автомобил марка „Мерцедес“, модел SSC, от който има произведени само три броя.
 
Гостите на Ретро парада ще могат да разгледат автомобилите от 10:00 до 16:30 часа. След това ще стартира парадна обиколка на ретро автомобилите по улиците на Стара Загора, съобщи Гино Иванов, част от ръководството на Старозагорския автомобилен клуб „Ретро“.
 
„Много от возилата са в процес на реставрация и собствениците им правят всичко възможно да са готови до 3 октомври. В Стара Загора ще бъде решен календарът на всички клубове в България за 2021 година“, обясни още Иванов.
 
За участие се допускат всички МПС, които отговарят на няколко основни критерия-трябва да са не на по-малко от 30 години, да бъдат в оригинално техническо състояние, както и да не се използват за ежедневна употреба от собствениците им – ограничение за марки и брой няма.
 
Събитието се организира от Старозагорски автомобилен клуб „Ретро“ с подкрепата на Община Стара Загора и е част от проявите по повод Празника на града – 5 октомври.