роял
роял / ThinkStock/Getty Images
Благотворителен концерт за роял в зала „Христина Морфова” ще се проведе на 8 октомври от 18:30 часа, на който ще свирят ученици, както и пианистките Михаела Стефанова и Сабина Ангелова, които са бивши възпитанички на училището.

На 12 април се състоя благотворителен концерт „Вечер на младите таланти  - класиката среща поп музиката”, в който взеха участие настоящи и бивши възпитаници на Музикалното училище, както и две международни звезди – Роберта Баньоло и Давиде Галаси.  Средствата от концерта бяха добавени към швейцарските дарения и на 28 юни в НУМСИ „Христина Морфова”, директно от чешката фабрика пристигна новият роял „Петроф”, модел „Бора”. 

Организацията в Швейцария е набавила необходимите пиана, които трябва да бъдат транспортирани до Стара Загора. Необходими са средства за покриване на транспортните разходи, за които се набират дарения. Приканваме сърдечно всички любители на музиката да присъстват на това музикално представление и да помогнат със средства подмяната на пианата в музикалното училище, призовават организаторите-Швейцарско-българска културна асоциация и Обществен дарителски фонд - Стара Загора, съвместно с НУМСИ „Христина Морфова”. Нашата обща цел - да направим по-добро утре за талантливата младеж днес! 
 

Местата за концерта са ограничени, може да потвърдите участие на 0884842933 или на office@fund-sz.org  

Михаела Стефанова е един от създателите на Швейцарско-българската културна асоциация и е в основата на благотворителните инициативи. Целта на Асоциацията  е да се подменят всички 14 пиана в училището, които са напълно амортизирани, а на някои от тях дори им липсват клавиши.