/ iStock/Getty Images
Районен съд-Казанлък одобри внесеното в съда споразумение, сключено между подсъдимия, защитника му и представител на Районна прокуратура, като намери, че същото е допустимо и не противоречи на Закона и морала, съобщиха от обвинението.

Ефективна присъда получи мъж заради кражба и открит в дома му наркотик

Пред съдебния състав, мъжът се призна за виновен в това, че на неустановена дата и месец през 2019 г., е засял и до 5 август 2019 г. е отглеждал в село, находящо се на територията община Мъглиж, 11 броя растения от рода на конопа с общо нетно тегло на листната маса 1,344 кг, на стойност 8 064 лева, в нарушение на установените в закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила.

За извършеното престъпление съдът наложи постигнатото между страните наказание в размер на една година и десет месеца лишаване от свобода, чието изпълнение е отложено за срок от три години.

Условна присъда получи старозагорец заради наркотици за над 2 000 лева

На обвиняемия не бе наложено кумулативно предвиденото по-леко наказание глоба. Пред съда, той заяви, че разбира последиците от споразумението и е съгласен с тях. Одобреното споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.