/ Триизмерно заснемане на Дом паметника на БКП на Бузлуджа
На 23, 24 и 25 юли тази година, едно от най-красивите места в Балкана - подножието на паметника Бузлуджа, ще се оживи с много музика, култура и забавления.

Събитието е “Open Buzludzha Fest”, а сред изпълнителите са Стефан Вълдобрев, Уикеда, Иван Шопов, Оги 23, Мила Роберт и много други любими музиканти.

Очаква ви едно приключение, което обединява желанието за слънце, планина, музика, културно наследство, вкусна храна и любопитни дейности в рамките на този запомнящ се летен уикенд. А за още по-доброто изживяване на фестивала, ще има и специално изграден палатков лагер. 

Средствата от събитието ще бъдат използвани за паметника Бузлуджа, като настоящата  цел е набирането на 64 000 лв. за опазване на външните мозайки. 

“Open Buzludzha Fest” е кулминация на представянето на "Плана за опазване и управление" на паметника Бузлуджа, който е плод на двугодишната работа на международен екип от експерти.

Резултатите ще бъдат показани в рамките на фестивала и обстойно презентирани на международната конференция за дисонантно наследство, която ще се проведе непосредствено преди него на 22 и 23 юли в исторически музей “Искра”, град Казанлък

Фестивалът се организира от фондация "Проект Бузлуджа", Bar Dak и Малин Миланов - Монти, с подкрепата на Община Казанлък, партньори и доброволци.
 
 
Проект Бузлуджа