/ Thinkstock/Getty Images
Втората благотворителна целогодишна  кампания ,,Дари, за да зарадваш - 2‘‘ започват старозагорски младежи. Миналата година акцията бе за събиране на ученически пособия, дрехи и играчки за едно старозагорско училище, а тази година целта на младите хора е  да помогнат на човек в нужда

Младежите ще имат своя зона в Регионалната библиотека

„Ние, а и всички граждани, към които се обръщаме  можем да бъдем добри, съпричастни и състрадателни не само по време на големите християнски празници, но и през цялата година. Ако искаш да зарадваш хората до теб, направи скромно дарение на човек в нужда, за когото един топъл обяд  значи много“, казват младежите.

Кампанията започва от понеделник, 28 януари и в нея може да се включи всеки, който има желание и възможност да дари поне един пакет хранителни продукти или консерви с дълготраен срок на годност.

Събраните продукти ще бъдат предоставени на социалните кухни към църквите ,,Св. Димитър‘‘ и ,,Св. Паисий Хилендарски‘‘ в Стара Загора. Ще се приемат хранителните пакети / боб, ориз, леща, грах, макаронени изделия, нишесте, брашно, сол, захар, олио или консерви/, които трябва да са с дълъг срок на годност и без нарушение на опаковката.

Даренията се приемат в Младежки дом  на бул. „Патриарх Евтимий” 176,  през  цялата  година, всеки работен ден от 08.30 до 21.00 часа. При предаването им трябва да се заяви, че са за кампанията.

Повече информация на тел. 042/ 639 974, а за учениците  и от представителя на Младежки общински съвет в съответното училище.