Младежите от МОС провеждат кампания по пътна безопасност в Стара Загора
Младежите от МОС провеждат кампания по пътна безопасност в Стара Загора / Sofia Photo Agency, архив

Младежите от Младежки общински съвет в Стара Загора провеждат кампания по пътна безопасност „Мисли за мен, когато паркираш", съвместна инициатива с ОД на МВР - сектор „Пътна полиция".

В два дни - днес в 16.00 часа и в събота от 09.00 часа, в отсечките от ул. „Армейска" и „Димчо Стаев", пред V ОУ „М. Станев", и бул."Патриарх Евтимий" до ул. „Ангел Кънчев" младежите от МОС ще проведат кампанията, чиято цел е да накара водачите да бъдат по-внимателни, докато паркират автомобилите си и да се замислят за последствията от погрешно взети решения.

Младежите ще се включат и в специализираната акция на сектор "Пътна полиция" на територията на град Стара Загора, насочена към водачите на МПС за използване на обезопасителни колани и системи за възрастни и деца, и защитни каски на водачите на мотопеди и велосипеди, и в превантивната акция за санкциониране на неправилно пресичащи пешеходци „Какъв е твоя пример?" на сектор „Пътна полиция".

Третата глобална седмица на ООН „Децата и безопасността на движението по пътищата", която се провежда от 4 до 10 май, през 2015 година е с официално лого „Спаси живота на децата!".