младежка зона
младежка зона / netinfo
Нова зона за младежи открива Регионалната библиотека „Захарий Княжески“. Пространството е оборудвано с компютри, мултимедия, електронни четци, настолни игри, книги и комикси, подходящи за младите посетители и разполага с отлична интернет свързаност.

Специализираната зона с площ 80 кв.м. е дарение от ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“. Компанията изцяло осигури ремонта и оборудването на залата на стойност от близо 40 000 лева по своя социален проект „Енергия за библиотеката“, разработен с много вдъхновение от екипите на Регионалната библиотека и енергийната компания, със съдействието на Община Стара Загора.

Откриването на младежкото пространство в библиотеката е на 28 ноември от 11 часа.

младежка зона
netinfo


Програмата на новото „тийн“ пространство ще бъде изпълнена с много и разнообразни дейности-представяния на книги, филмови прожекции, читателски и писателски клуб, клубове по разговорен английски и настолни игри, различни дискусии по теми, които интересуват младите хора. Мястото ще бъде домакин и на младежки отбори по робопрограмиране, легороботика и математика.

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ от 5 години подкрепя най-голямата библиотека в регион Стара Загора. Компанията подпомага обогатяването на библиотечния фонд и подобряването на материалната база. Централата регулярно дарява нови заглавия на известни чуждестранни и български автори, компютърна техника и абонаменти за специализирани издания.