Министър Караджова на предколедно посещение в социален дом
Министър Караджова на предколедно посещение в социален дом / DarikNews.bg, архив

Министър Нона Караджова ще направи традиционното предколедно посещение при децата от дома „Теофано Попова" в Стара Загора.

Празникът е на 11 декември от 11 часа. Обзавеждане за реновираното крило на сградата - гардероби, етажерки, шкафове, маси и бюра, стилажи за библиотеката - е дарението, което министър Караджова ще направи тази година за дома, който се обитава от 41 деца. Средствата в размер на 6 хиляди и 500 лева са освободени чрез икономии от бюджетните разходи на министерството. Всички деца от дома ще получат и индивидуални коледни подаръци и лакомства.

В рамките на посещението си в града министър Нона Караджова ще има работна среща с кмета Живко Тодоров. Тя ще се състои от 10 часа в общината. Ще бъдат обсъдени общинските проекти, които ще се изпълняват по Оперативна програма „Околна среда", както и актуални въпроси, свързани със състоянието на околната среда в региона.

От 12,30 часа, в заседателната зала на РИОСВ - Стара Загора, министър Нона Караджова ще връчи наградите на деца и младежи, победители в тазгодишния конкурс на тема „Обичам природата - и аз участвам", проведен в рамките на Националната кампания на МОСВ.

Конкурсът се провежда за втора поредна година. Участие взеха над 2000 деца и юноши от цялата страна, на възраст от 7 до 18 години, с общо 2570  творби. Те се състезаваха в три категории - рисунка, разказ и художествен предмет, изработен от рециклирани материали. И в трите категории има излъчени победители от Старозагорския регион.

Предстои МОСВ да издаде сборник с отличени творби от конкурса, в който ще бъдат публикувани 15 от най-добрите разкази, илюстрирани с рисунки на участниците.