Михаела Филева гостува в Стара Загора за Фантомите на мюзикъла
Михаела Филева гостува в Стара Загора за Фантомите на мюзикъла / Dariknews.bg, архив

На 28 юли /вторник/от 21,00 ч. На Античен форум „Августа Траяна" ще имате удоволствието в прекрасната лятна нощ на Стара Загора да се насладите на концерта-спектакъл Фантомите на мюзикъла със специалното участие на Михаела Филева.

Всичко започва в една нощ. Без пищни декори и костюми. Оркестър, артисти и най-хубавите моменти от световноизвестни мюзикъли. Комбинацията от романтични любовни истории и прекрасна музика е зашеметяваща! Ще прозвучат фрагменти от „Уестсайдска история", „Кабаре", „Коса", „Малка нощна музика", „Кандид", „Котките", „Фантомът на операта",
„Вълшебникът от Оз", „Алис", „Законът на джунглата". Солисти Весела Морова, Велин Михайлов, Деси Стефанова, Яница Нешева, Милен Шопов, Милко Михайлов и др.

Новите имена, чиято изява очакваме с нетърпение са Борис Тасков и Нели Нечева. Диригент Любомир Денев. Режисьор Георги Динев, хореография Ромина Славова, костюмография Златна Михайлова.

Много е вероятно тази вечер да успеете да се завърнете обратно към онова светло, чисто и вълшебно място, което безвъзвратно сме изгубили в момента, в който сме прекрачили в света на възрастните. Нима не копнеем всеки ден да се завърнем обратно там - „ някъде отвъд дъгата"? Тези истории са вечни, колкото света и близки до всеки от нас.

Няма значение на колко сте години , защото повечето от песните са за това - да бъдем просто щастливи! Те са за нас - за нашия стремеж към щастие и спокойствие!

Режисьор на този различен концерт-спектакъл е Георги Динев - „да не забравяме мечтите си и да вярваме в тях" - е неговото послание. На сцената се представят гост-солисти и солисти на
Държавна опера-Стара Загора. Към творческия екип с идеи и емоция се присъединяват Ромина Славова - хореограф и Златна Михайлова-костюмограф. Сценографията е на Борис Стойнов.

За да бъде още по-различно и интересно на диригентския пулт е Маестро Любомир Денев - композитор и диригент, джаз пианист, който по неповторим начин събира всички стъкълца от магическия калейдоскоп, за да даде отговора на почти Шекспировия въпрос - когато любовта е силна - няма „ правилно" и „неправилно", защото Любовта е Живот! Една вечер изпълнена с музика, вълнения, суинг, джаз, рок и ....вашите аплодисменти!