Безплатна лекция за развитие на предприемаческата екосистема ще се проведе в Стара Загора
Безплатна лекция за развитие на предприемаческата екосистема ще се проведе в Стара Загора / Dariknews.bg, архив
На 22 февруари от 10.00 часа, в конферентната зала на хотел „Сити“, ще се проведе Международна среща за лидери предприемачи „Добри практики и приемственост“, организирана от Превантивно-информационния център по зависимости, в партньорство с НПО „Академия на успеха” – Стара Загора.

В срещата ще участват 36 младежки работници от 12 държави (Естония, Франция, Гърция, Италия, Македония, Полша, Румъния, Словакия, Испания, Хърватия, Кипър и България), които през периода 18-25 февруари 2017 година ще преминат обучителен курс по проект „Лаборатория за лидери предприемачи“, осъществяван от СНЦ „Академия на успеха“ – гр. Стара Загора, по програма „Еразъм+ на Европейската комисия, администрирана в България от ЦРЧР (Център за развитие на човешките ресурси).

Част от програмата на обучителния курс е анонсираната среща за обмяна на опит между чуждестранните младежки работници и местни неправителствени организации, младежки организации и общественост. За участие са поканени Международен младежки център, ЕИЦ „Европа директно“, Сдружение „Самаряни“, СНЦ „Свят без граници“, Сдружение за съвременно изкуство и култура – Различният поглед“, СНЦ „Пътуващите книги на Стара Загора“, Сдружение „Бъдеще за децата“ – гр. Казанлък, Младежки общински съвет, Доброволчески младежки клуб „Дарители на надежда“.

Целта на срещата е споделяне на опит и добри практики, така че младежките работници, които са активни в сферата на младежката работа на местно, национално и европейско ниво, завръщайки се в родните си страни, да спомогнат за разпространение на видяното и наученото тук и за мотивиране на млади предприемачи лидери в техните местни общности.