Надежда Чакърова
Надежда Чакърова / netinfo
Стара Загора ще бъде домакин на годишната работна среща на местните омбудсмани от цялата страна. Форумът ще се проведе на 6 март, информира в аванс старозагорският обществен посредник Надежда Чакърова-Николова.

Викторина със старозагорски ученици  „1 000 причини да се гордеем, че сме българи“, посветена на Националния празник 3-ти март, пролетен благотворителен концерт на старозагорски ученици, кръгла маса за киберсигурността на подрастващите, среща на кмета Живко Тодоров с млади старозагорци, дискусия по повод 30-годишнина от началото на демократичните промени у нас, са сред планираните инициативи на омбудсмана за тази година.

Освен текущата дейност, Чакърова обеща да продължи и с добрата традиция за изнесените приемни в старозагорските села. Срещите са съвместно с председателя на Общинския съвет Таньо Брайков и секретаря на общината Делян Иванов .

Старозагорци знаят и търсят правата си, сподели още местният посредник и отчете, че за изминалата година са постъпили 357 сигнали и жалби, от които девет са текущи, а останалите са приключили. Само на една жалба през годината не е даден ход.

Все още хората търсят личен  контакт, но често използват и сайта, в който могат да подадат сигнал онлайн, отчете Надежда Чакърова.

Въпроси, свързани с неизплатени заплати, местните данъци и такси, обществения транспорт, социално подпомагане, инфраструктура, класирането в  детските градини, били най-често задаваните от старозагорци през изминалата година.