Масленска : Нейкова да застане над субективните решения
Масленска : Нейкова да застане над субективните решения / netinfo
Девет са върнатите решения на Общинския съвет от областния управител Мария Нейкова.От тях две са върнати за доразглеждане от съветниците, а четири – в съда. Данните припомниха председателят на Общинския съвет Недялко Недялков и председателят на Комисията по законност адв. Антоанета Масленска.”Искаме да сме коректни, защото се разпространиха доста неверни данни, според които областният управител е върнал близо 30-тина наши решения. Надяваме се управителят на Старозагорска област да застане над субективните съображения на лица, които го подтикват да връща определени решения , без да има причини за това“ , допълни Масленска.

Административният съд в Стара Загора остави без разглеждане направените от Мария Нейкова възражения против две решения на Общинския съвет.Според съда областният управител не е компетентен да повдига правен спор ,макар и по закон да има определени правомощия за контрол, обясни адв.Масленска.

Комисията за защита на конкуренцията прецени ,че Решение 10/10 на предишния Общински Съвет, е в противоречие със Закона за защита на конкуренцията. Чрез него се създава монопол и условия за закононарушения, съобщи Масленска.Става дума за отдаването на търг на автобусните лини и то в частта , в която се определят само два пакета - един губещ и един печеливш.

“Налага се мнението ,че областният управител защитава интересите на тройната коалиция и хората зад нея”, обобщи Масленска .