Маргаритките с благотворителен концерт
Маргаритките с благотворителен концерт / DarikNews.bg, архив

На благотворителен концерт-спектакъл „Сън" канят старозагорци Община Стара Загора, Държавна опера-Стара Загора, ДМТТ"Маргаритки" към ЦНКИ при Община Стара Загора, отдел „Здравеопазване и социални дейности" при Община Стара Загора.

На 18 юни от 18,30 часа във фоайето на операта ще се събират дарения за лечението на Даниела Тошкова Видева, на 7 години от Стара Загора, която страда от заболяването ДЦП-долна спастична парапареза в тежка степен. Детето се нуждае от средства за непрекъсната рехабилитация и изработване на специални шини, подпомагащи процеса на самостоятелно движение.

„Сън" е концерт-спектакъл, който съвместно реализират балетът на Държавна опера-Стара Загора и Детски музикално-танцов театър „Маргаритки"при Център за наука, култура и изкуство към Община Стара Загора . Режисурата на спектакъла е на Радост Младенова-Арабаджиева. Тя е балетен педагог и хореограф. Зорница Желязкова е ръководител на вокалната студия и вокален педагог на малките гласовити маргаритки. Репетитор на трупата на професионалния балет на Операта е Алида Бонева. Премиерата беше на 11 ноември 2014 г.

Билетите за спектакъла са на цена от 5 лева.