Майката на загиналия полицай Б.Чернев научи за смъртта на сина си от телевизията
Майката на загиналия полицай Б.Чернев научи за смъртта на сина си от телевизията / netinfo

 

До 1,30 след полунощ е продължил огледът на мястото на инцидента, където около 18,30 часа снощи в казанлъшкото село Енина бе намушкан смъртоносно с  нож  38 годишният главен полицай от РПУ- Казанлък Бончо Чернев.

По думите на говорителя на ОДП -Стара Зогора Йонка Георгиева, в дома на задържания за убийството на полицая 58 годишен жител на село Енина Неделчо Чернев,  е намерено голямо количество  пиратки.

Според първоначалните данни, Василев сам се е прострелял в нетрезво състояние с пиратките.

Полицай Бончо Чернев загина, а неговият 34 годишен колега Николай Иванов бе ранен в ръката, след като и двамата бяха нападнати с нож,  когато са се отзовали по сигнал на Спешния център в Казанлък да помогнат на лице, което се самонаранява.

За „Дарик" говорителката на ОДП - Стара Загора Йонка Георгиева заяви, че думите й са били предадени неточно и некоректно от журналист от БГНЕС.

Припомняме ви, че снощи, по информация на кореспондента на БГНЕС в Казанлък, говорителката го е заплашила с думите „Мъртъв си!"

За инцидента снощи в Енина, близките на загиналия полицай са  научили от медиите, което според Георгиева, е най- малкото некоректно  и в разрез с етичните норми.

Родителите на Бончо Чернев живеят в казанлъшкото село Горно Черковище и са научили за смъртта на сина си от новините по телевизията.