Кметът Дамянов се среща с ръководството на общинската болница
Кметът Дамянов се среща с ръководството на общинската болница / Община Казанлък

Кметът на Казанлък Стефан Дамянов се срещна с управителя на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски" д-р Кети Маналова-Владкова и нейния екип.

На разговорите бе обсъдено предложението на кмета теренът до болничното заведение да бъде предоставен на болницата, като със средствата от продажбата му се подпомогне финансово лечебното заведение. За съжаление, вече 3 месеца това предложение не се гласува от ОбС, като на последната сесия на 14 септември липсата на кворум на заседанието отново отложи гласуването на тази важна точка.

Ръководството на болницата предложи да се закупят 20 инфузионни помпи за 22-те хил. лв. остатък от средствата за 2010 г. в общ размер на 50 хил. евро, които „Ветроком" предоставя на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски", съгласно подписания договор за разбирателство между Община Казанлък и „Ветроком". Обсъдено бе и предложението за 2011 г. - да се закупи хладилна камера за Отделението по клинична патология, реаномобил и да се подмени централният асансьор на болницата.

Кметът Стефан Дамянов и д-р Кети Маналова-Владкова обсъдиха съвместни действия за покриване задълженията на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски" от държавата, възможността за подпомагане на дружеството чрез общинския бюджет, което обаче може да се реализира с бюджет ‘2012. Кметът и болничното ръководство дискутираха въпроса за разкриване на Спешно приемно отделение към лечебното заведение.