Кметът даде старт на проявите в Деня на спорта
Кметът даде старт на проявите в Деня на спорта / община Стара Загора

С демонстрации на спортни клубове на площада пред сградата на община Стара Загора започна днес Международния ден на предизвикателството и национален ден на спорта - 17 май в областния град.

Кметът Живко Тодоров поздрави присъстващите на площада и прие от мажоретния състав на Община Стара Загора завоюваната купа на Държавното първенство по танци „Дъга от таланти", което се проведе в началото на м.май в Пловдив.

Той ги поздрави за завоюваното за втори път отличие и пожела още успехи за града, както и отлично представяне на Националния фестивал на мажоретния танц, който започва днес в Шумен.

След това кметът даде старт на масов лекоатлетически крос, в който участват всички желаещи, независимо от възрастта. Те ще изминат трасето от общината по булевард "Руски", улица "Августа Траяна" до улица "Хан Аспарух" и южния вход на търговския център.

Живко Тодоров ще награди победителите от кроса на втория етаж на мола. Те ще получат награди, осигурени от организаторите - спортни обувки и абонамент за занимания с фитнес. На специална томбола ще бъдат разиграни 3 чифта спортни обувки, осигурени от мола, 15 едноседмични и 5 едномесечни абонамента за фитнес, както и 4 ваучера за 8Д кино.

В 16.00 ч. кметът ще открие IV-тия турнир по плуване „Руси Русев", организиран от СК „Траяна" на закрития плувен басейн в града.