Казанлъшките творци учредиха сдружение с нестопанска цел
Казанлъшките творци учредиха сдружение с нестопанска цел / Община Казанлък

Близо 70 дейци на културата учредиха Сдружение с нестопанска цел „Клуб на дейците на културата - Казанлък".

Художници, писатели, поети, фотографи, лютиери, артисти, хореографи, журналисти, музиканти създадоха свое сдружение, гласуваха неговия Устав и избраха Управителен съвет и Контролен съвет.

Общото събрание на творците избра 7-членен Управителен съвет - Петко Стойнов - лютиер, Стефан Христов - музикант, Георги Атанасов - артист, Румен Денев - поет, Димитриус Пападакис - художник, Петър Белчев - хореограф, Бедрос Азинян - фотограф, който стана и председател на УС. За заместник-председател Управителният съвет избра Румен Денев, а за секретар СтефанХристов. Общото събрание гласува и Контролен съвет в състав Костадин Димов - екскмет на община Казанлък по култура по времето на кмета Бончо Сарафов, който в момента се изявява и като успешен фотограф. В състава на КС влизат още скулпторът Спас Мавров и поетесата Мима Енева.

На 9 юли творците на Казанлък се събраха при кмета на общината в присъствието и на председателя на ОбС и взеха решение за учредяване на сдружението. От своя страна кметът Галина Стоянова заяви подкрепата на местната власт за дейците на културата, за по-активното им включване в празниците на Казанлък и готовност да им бъде осигурена база за творчески срещи и дейност, като най-подходяща за всички гилдии бе посочена Алиолувата къща.

На форума присъстваха кметът на община Казанлък Галина Стоянова, председателят на ОбС-Казанлък Николай Златанов, председателят на ПК по култура, информационни средства и вероизповедания в ОбС - Теодора Георгиева и заместник-кметът на общината Петър Косев.