Казанлък домакинства Знаме на мира
Казанлък домакинства Знаме на мира / netinfo

1500 деца от цялата страна ще участват във второто издание на Асамблеята “Знаме на мира”. Асамблеята се открива днес-7-ми юни, от 11 часа на площад "Севтополис".

Тази година тя преминава под мотото: "Да изградим ЕВропа за и с децата".
Националната проява се организира от фондация “ Знаме на мира” и е под патронажа на премиера Сергей Станишев.
Гост на детския форум на единството, творчеството и красотата ще е и председателката на фондация “Знаме на мира” Евгения Живкова.
Началото на мащабната детска проява от 11 часа на казанлъшкия площад “Севтополис”.
50 килограмовата бронзова камбана на “Знаме на мира ще даде старта на празника на децата.
Дотогава изработената миналата година по идея на Общинатав Казанлък инкрустирана камбана ще е на съхранение в ДК “Арсенал”.
Организаторите на Асамблеята от община Казанлък обмислят вариант след проявата камбана да стане част от музейната експозиция в града.
Две ще са основите направления, в които ще показват талант децата на България: рисунки на асфалт и музикално-танцови изпълнения.
През целия ден в прак "Розариум" децата ще създават на асфалт мечтите си на тема: “Да изградим Европа за и с децата”.
Централният площад на Казанлък през целия ден ще е открита сцена за детското творчество.
За всичките 1500 участника от страната домакините са приготвили специални грамоти и награди за най- добрите. Сред най- големите награди са телевизори и стереоуредби.
Особена чест за децата на България ще е записването им в летописната книга на асамблеята, в която вече са вписани имената на първите 2000 участника в проявата миналата година.