Маестро Валентин Пейчинов
Маестро Валентин Пейчинов / РИМ-Стара Загора
Легендарният Маестро Валентин Пейчинов идва в Стара Загора, за да зарадва жителите на града с безплатен, запомнящ се концерт на 5 юли от 20.00 часа в Лапидариум, Регионален исторически музей-Стара Загора.

За седма поредна година маестро Пейчинов кани в България избрани и доказани изпълнители от цял свят. Всеки един от тях излиза от зоната си на комфорт, като изучава и използва специални вокални техники показани от гениалния маестро и увеличава многократно възможностите на своя глас. На концерта изпълнителите ще представят арии из популярни опери и класически произведения, поп и джаз евъргрийни, както и автентични песни от националния ни фолклор
 
Маестро Пейчинов е роден и израснал в София. Завършва Българската Държавна консерватория със златен медал, след което се присъединява към Американския оперен център при музикалното училище Джулиард по препоръка на известния италиански композитор Джан Карло Меноти. След като се установява в САЩ, той участва в редица оперни продукции, много от тях излъчени по National Public Radio. През 2000 г. Валентин Пейчинов става солист на Метрополитън опера. Той е приет много добре от критиката и получава множество положителни отзиви за ролите си на Атила, Базилио, Enrico VIII, Fiesco, Летящият холандец, Мефистофел, Мустафа, Пагано, Филип II, Прочида, Рамфис, крал Рене, Roger, Закария и др.

Участва като солист в световна премиера на 13-та симфония на Шостакович, "Баби Яр ", в Ню Йорк, по повод отбелязването на 65-ата годишнина от клането в Баби Яр. Изявата му е определена от New York Times като "зашеметяващо изпълнение". В Ню Йорк той често е виждан на сцените на Alice Tully Hall Линкълн Сентър и Carnegie Hall. Печелил е множество конкурси и награди, сред които American Opera Auditions, Luciano Pavarotti Competition, The Sullivan Foundation, and The Olga Forrai Foundation . Основател и артистичен директор е на Vocal ProductionsNYC , Corp. Бил е Председател на изкуствата и културата, като част от световната конференция на жените – София 2010. Той е част от консултантския комитет във фондация Olga Forrai. Като педагог и поддръжник на певчески таланти Маестро Пейчинов създава "The Vаlentin Peytchinov Vocal Studio " в Ню Йорк, където предава богатия си опит на множество изпълнители от цял свят.